Skip to content

Zahtjevi za izlazak iz aktuelne krize

Zbog situacije u kojoj se Crna Gora nalazi od Referenduma do danas, a pogotovo nakon zla koje nas je zadesilo nakon 30. avgusta 2020. godine, građanima Crne Gore obećavamo da ćemo se boriti za kompletnu promjenu sistema u Crnoj Gori, uključujući:

  • Promjenu Ustava, koji će u skladu sa najboljim evropskim praksama i savremenom definicijom nacije, u svom prvom članu definisati da je Crna Gora država Crnogoraca. Svi državljani Crne Gore su shodno Ustavu Crnogorci, bez obzira na njihovu etničku pripadnost!
  • Uvođenje dvodomnog parlamenta (Senat i Skupština Crne Gore), kako se više nikada ne bi desilo da sudbina države Crne Gore zavisi od bilo kojih izbora!
  • Uvođenje otvorenih lista u izborni sistem, čišćenje biračkog spiska i promjena izbornog zakodavstva – gdje će polovina poslanika biti birana shodno postojećem izbornom sistemu iz redova partija, a druga polovina poslanika shodno većinskom sistemu po teritorijalnom principu (na osnovu najviše osvojenih glasova na niviou opštine)!
  • Promjenu krivičnog zakonodavstva i osnivanje Specijalnog suda za zločine protiv ustavnog poretka, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i borbu protiv zloupotrebe službenog položaja (koja će tretirati djelovanje svih državnih službenika, uključujući i predstavnike nosioce sudske i tužilačke funkcije, u skladu sa Ustavom i zakonima države Crne Gore)!
  • Jačanje vojske i policije uz uvođenje vojnog roka u trajanju od 6 mjeseci i mobilizaciju Crnogoraca po ugledu na Švajcarsku i Izrael! Svi Crnogorci su vojni obveznici! Vojni rok je plaćen s time što obuhvata obuku i društveno-koristan rad.
  • Svi državni službenici i zaposleni u državnoj upravi i preduzećima u vlasništvu države Crne Gore i lokalnih samouprava MORAJU položiti zakletvu državi Crnoj Gori! Neprihvatanje ili kršenje zakletve za sankciju podrazumijeva automatski gubitak radnog odnosa, uz eventualnu krivičnu odgovornost!
  • Reviziju knjige državljana i oduzimanje državljanstva svima koji su isto stekli od 1989. godine do danas, za koje se utvrdi da su djelovali protiv interesa države Crne Gore!
  • Reviziju svih privatizacijskih ugovora i vraćanje imovine u državno vlasništvo u svim slučajevima kada investitor nije ispoštovao ugovorne obaveze i priveo privatizovanu imovinu namjeni!

 

Crnogorska Konzervativna Partija zahtijeva: